Geregeld worden wij gebeld en gemaild met vragen over buitenlandse gevel- en dakreinigers. Meestal zijn het Engelsen, Ieren, Duitsers, en in sommige gevallen Fransen, die hun diensten deur aan deur aanbieden.

Aan ons wordt dan vaak gevraagd of deze mensen te vertrouwen zijn, en of de prijzen die ze rekenen redelijk zijn.

Zijn deze Ierse en Engelse reinigers geschikte vaklui?

Als specialist in gevelreiniging zien wij 2 kanten van het verhaal: wij worden vaak benaderd vóórdat deze mensen beginnen. De waarschuwing die wij dan geven vindt u in dit bericht. Maar wij worden vaak ook benaderd nadat deze mensen klaar zijn. Vaak gaat het dan om het herstellen van de schade die tijdens het reinigen is aangebracht. In veel gevallen wordt ondeskundig en met veel te hoge druk gereinigd. Hierdoor raakt het oppervlak onherstelbaar beschadigd.

Onze ervaring (gebaseerd op verhalen van klanten) is dat deze mensen zeer agressieve verkooptechnieken hanteren. Direct na oplevering willen ze contant betaald worden, en vervolgens zijn ze vertrokken en kunnen ze niet meer worden getraceerd.

De tarieven die ze rekenen zijn buitensporig, en in veel gevallen zelfs hoger dan wanneer u een lokaal bedrijf inschakelt!

Wat kunt u doen?

Wij kunnen u de volgende adviezen geven:

  • ga nooit gelijk in op een voorstel aan de deur
  • vraag altijd naar een uittreksel van de kamer van koophandel. U kunt dit ook zelf opzoeken op www.kvk.nl
  • vraag vooraf om een schriftelijke offerte voor de werkzaamheden
  • betaal pas na volledige oplevering
  • betaal enkel per bank, zodat u altijd een betaalbewijs heeft (uw afschrift)

Gelooft u ons niet?

Neemt u dan eens een kijkje op de volgende websites:

1 Reactie

  1. Wij zijn door engelse gasten benaderd die vertelde dat ze ook bij de buren waren geweest en wilden wel voor € 200,= onze hele gevel spuiten en voegen repareren. Het is een gevel van ong.45 m2 en was zwart en voegen slecht dus wij dachten voor € 200,= leef je uit. Ze hebben meteen een gedeeltelijk van de gevel schoon gespoten en zouden de volgende om 10 uur terugkomen. De volgende dag kwamen ze netjes (op tijd) terug maar vertelden ons wel dat de voegen heel erg slecht waren en dit niet zo zouden kunnen repareren. Dat wisten we al. Hij wilde het doen voor € 6.000,=. Viel ons rauw op ons dak maar dachten toch dat dit redelijk (?) was. Maar wel deel vooruit betalen. Dat wilde wij beslist niet maar hij moest apparatuur huren en hij zou zijn apparatuur van € 15.000,= achterlaten als onderpand en een contract krijgen waarin zou staan dat wij dat cash hebben betaald.. Dus wij toch maar OK. Het moest een keer gedaan worden en dit waren aardige lui, beleefd en waren alvast begonnen met hakken. Ze ruimde de tuin op zodat de steiger later geplaatst kon worden (logisch). Hij zou even uit de auto het contract pakken en weg waren ze. Ze hebben wel gebeld en ons nog een paar dagen aan het lijntje gehouden. Als het oplichters zijn waarom zouden ze dan steeds bellen ? Nou we hebben ze NOOIT meer gezien en wij zijn € 3.450,= armer . Toch met open ogen ingelopen en wat voel je je belazerd !!

Comments are closed.