WITTE AANSLAG, SALPETER ZUUR, ZOUT OF KALKAANSLAG?

Er worden verschillende termen gebruikt voor de witte aanslag op gevels. Wat we veel horen is: salpeter, kalkuitbloei en zoutuitbloei. Over het algemeen is het een vrij hardnekkige aanslag om van de gevel te verwijderen.

Witte aanslag ontstaat als gevolg van een kalk- of zout- uitbloei door een chemisch proces in de stenen en mortel. We kunnen dit op 2 manieren van de gevel reinigen:

Meestal kiezen we ervoor om de gevel heel licht te stralen, waarmee de witte aanslag van de gevel verdwijnt. We stralen hierbij zo zacht dat de ondergrond niet beschadigt.

Na het verwijderen van de witte aanslag raden we aan de gevels te impregneren, zodat ze lang beschermd zijn tegen nieuwe vervuiling.

Werkwijze witte aanslag verwijderen door stralen:

Straalmiddel

In een straalketel mengen we water met een heel fijn type straalmiddel.

Lichtjes stralen

Dit zachte mengsel poetsen we de witte aanslag voorzichtig van de gevel

.

Opruimen

Het straalafval verzamelen we en voeren we netjes af.

OOK STRALEND SCHONE GEVELS?

Sinds onze start in 2004 is Gevelreinigingspecialist uitgegroeid tot dé gevelreiniger van Nederland. Zandstralen moet met vakkennis gebeuren: ondeskundig gebruik van deze techniek kan onherstelbare schade aan de gevels veroorzaken! Dit soort schade komen wij helaas regelmatig tegen bij het verwijderen van witte aanslag.

Gevelreiniging is specialistenwerk. Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij maken direct een scherp voorstel op maat!