WAAR KOMT WITTE UITSLAG OP GEVELS VANDAAN?

Witte uitslag op gevels is tegenwoordig een zeer veel voorkomend verschijnsel in de Nederlandse woningbouw. Enige tijd na de bouw verschijnt witte uitslag op de steen en voeg die zich steeds verder uitbreidt.

Kalkuitslag is het uitlopen van kalk uit de steen, voegmortel en het cement over de gevel. Bij nieuwbouw spoelt de kalkuitslag soms snel weg met de regen. Vaak echter trekt de kalk oppervlakkig in het metselwerk en verergert het slechts.

Zoutuitslag ontstaat vooral door een te korte drogingstijd van de steen en metselen onder te natte omstandigheden. Na verdamping van het water blijft het zout als witte uitslag zichtbaar op de gevel

Cementsluier ontstaat doordat zouten en kalk uit de cementmortel uitspoelen en vervolgens in de gevel trekken. Te natte mortel en doorweekt metselwerk zijn belangrijke veroorzakers.

Salpeter (natrium- en kaliumnitraat) is een zout dat gevormd wordt tijdens het rottingsproces van organische stoffen. Salpeter is goed oplosbaar en kan dus in metselwerk verspreid raken en op het oppervlak van metselwerk afgezet worden.

ZO REINIGEN WE GEVELS MET WITTE UITSLAG:

Straalmiddel

We mengen water met het juiste straalmiddel, meestal kalk of heel fijn zand.

Lichtjes stralen

Dit zachte mengsel poetsen we de witte uitslag van de gevel

.

Opruimen

Het straalafval verzamelen we en voeren we netjes af.

OOK STRALEND SCHONE GEVELS?

Sinds onze start in 2004 is Gevelreinigingspecialist uitgegroeid tot dé gevelreiniger van Nederland. Witte uitslag verwijderen moet met vakkennis gebeuren: ondeskundig werken met zandstralen kan onherstelbare schade aan de gevels veroorzaken! Dit soort schade komen wij helaas regelmatig tegen.

Gevelreiniging is specialistenwerk. Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij maken direct een scherp voorstel op maat!